حجت الاسلام کرمی:
ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم برترین ماه سال است که خود خداوند متعال آنرا ماهی برای هدایت انسانها قرار داده است.
به گزارش بخش خبر تبیان کردستان، طی یادداشتی به بیان اهمیت و جایگاه معنوی ماه مبارک رمضان پرداخت و افزود: در هیاهوی زندگی و اشتغال به کارهای دنیایی که البته آنهم جزء زندگی است این روزها آرام، آرام بوی معنویت و بوی خدا را بیشتر میتوان حس کرد.
متن کامل یادداشت:
پس از یکسال زندگی پرتلاطم و پشت سر گذاشتن فضای انتخابات به تدریج باید خودمان را برای پاسداشت ماه میهمانی خدا، ماه برکت و مغفرت الهی آماده کنیم و دلها را در مسیر نسیم رحمت الهی قرار دهیم.
در بین ما مسلمانان ماه مبارک رمضان از جایگاه و اهمیت ویژهای برخوردار است و مومنین با مقدمهسازی زمینه ورود به این ماه عزیز را فراهم میکنند و باشور و شوق، علاقه خود را برای نزدیکی با خدا، دادن اطعام و افطاری به فقرا، شب زندهداری و عبادت، قرائت قرآن کریم، استغفار دادن، صدقه، نشان میدهند و روح و جان خود را از چشمه فیض خدای متعال سیراب میکنند.
گرچه قادر نیستیم همه فضائل و کرامت ماه خدا را بر شماریم اما خوب است من باب یادآوری به نکاتی در این باره اشاره شود.
ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم برترین ماه سال است که خود خداوند متعال آنرا ماهی برای هدایت انسانها قرار داده است و پیامبر عظیمالشان آن را برتر از همه ماههای سال معرفی فرمودهاند. هوشمند آن کسی که این پیامها را دریافت کند و از خوان گسترده الهی نهایت بهرهبرداری را بنماید.
انسان موجودی است دو بعدی که هم نیاز روحی دارد و هم نیاز جسمانی. یکی از نیازهای روحی انسان پرهیزگاری و تقوا است و باید تلاش کند که زمینههای تقویت روح را فراهم و موانع رشد روحی را برطرف سازد که بتواند هوای نفس خود را تزکیه کند.
یکی از راههای تهذیب نفس روزهداری است که انسان در ماه مبارک رمضان این توفیق را مییابد و همه باید تلاش کنیم و از خدای مهربان طلب نماییم که توفیق اطاعت و بندگی او را پیدا کنیم.
یکی از ویژگیهای ماه خدا دادن افطاری است لازم میدانم چند نکته کوتاه در این خصوص یادآور شوم. اطعام فقرا در اسلام همیشه مورد توصیه و سفارش بوده است و بسیار کار پسندیدهای است و البته در ماه مبارک رمضان فضیلت بیشتری پیدا میکند و از سعادت انسانهای صالح و شایسته است که بتوانند از روزه دادن پذیرایی کنند.
اما رعایت نکاتی چند در این باره حائز اهمیت است:
اولا باید اولویتهای اطعام را رعایت کنیم اگر مسلمانی قرار است هزینهای در این خصوص انجام دهد اهم و مهم کند که شاید اگر این هزینه در جایی دیگر و برای کار خیر دیگری انجام بشود، بهتر است.
دیگر اینکه در دادن افطاری مومنین باید توجه کنند که سفرهها باید ساده و بدون از اسراف باشند متاسفانه مشاهده شده است که به منظور انجام یک کار خیر برخی دچار گناه و معصیتهای دیگر میشوند که در این مورد قطعا آثار آن خیر از بین خواهد رفت.
مدیران و مسئولان دقت کنند که همانطور عرض شد بسنجند که آیا دادن افطاری ضروری است و اگر این عمل را انجام دادند با نهایت دقت در صرفهجویی و پرهیز از اسراف که گناه بزرگی است به این مهم بپردازند.
و نکته مهم اینکه هم دقت کنیم که فقرا و نیازمندان از سفرههای ما سهم داشته باشند و آنها را فراموش نکنیم و مدیران و کارگزاران خود در کنار نیازمندان و فقیران بر سر سفرههای افطار قرار بگیرند.
در این صورت است که عمل ما مورد رضایت خدای متعال قرار خواهد گرفت و انسان را به سعادت و رستگاری خواهد رساند.
یادداشت از مختار کرمی مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان