سنندج- جمعیت بانوان فرهیخته استان کردستان با نماینده ولی فقیه کردستان دیدار کردند.
به گزارش بخش خبر وبسایت تبیان کردستان، آیتالله سیدمحمدحسینی شاهرودی در دیدار منتخب بانوان فرهیخته استان کردستان با ایشان اظهار کرد: مقام زن در اسلام مقام والایی است و در راستای انسانیت بین زن و مرد تفاوتی وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه هرکسی در تقوا برتر باشد نزد خدا گرامیتر خواهد بود، افزود، خداوند همه را به میهمانی خود در این ماه مبارک دعوت کرده است و باید از این فرصت بهره برد. وی یادآور شد: در طول تاریخ زنان و مردان شایسته و برجستهای داریم که الگو و اسوه همه زنان و مردان عالم هستند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان بیان کرد: خداوند زن و مرد را در جهت حمایت از دین و رشد و تعالی قرار داده که فرقی با هم ندارند و جامعه ما باید این مهم را باور کنند. حسینی شاهرودی اضافه کرد: انسان باید دارای نگاهی ابدی باشد و در دنیا در جهت توشه آخرت گام بردارد براین اساس باید وظیفه محور بود. وی با بیان اینکه تنها مطالبهگری مهم نیست، عنوان کرد: بلکه همه باید وظیفهای که در جامعه داریم را رعایت کنیم سپس به مطالبهگری بپردازیم.
وی یادآور شد: هر شخصی باید به خوبی نقش خود را بازی کند و خانواده و جامعه مجموعههایی هستند که نباید اجازه داد نقشها جابجا شوند و رسالتهای فردی به فراموشی سپرده شود. وی با اشاره به اهمیت نقش زنان در جامعه عنوان کرد: پشت سر تمام مردان موفق مادر و یا زن موفقی وجود دارد و این جایگاه بانوان را در جامعه میرساند. نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار کرد: همسرداری بانوان جهاد تلقی میشود و اگر هر کسی رسالت و نقش خود را به خوبی انجام دهد نزد خداوند جایگاه خواهد داشت و برای جامعه ارزشمند خواهد بود.
حسینی شاهرودی گفت: انسان اگر خدا را فراموش کند در واقع خود را به فراموشی سپرده است و همه باید مراقب اعمال و رفتارشان باشند. وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بانوان فرهیخته در جامعه اضافه کرد: باید بانوان فرهیخته واقعیات را بازگو کنند و برای توانمندسازی دختران و زنان جامعه بکوشند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان نیز در این دیدار گفت: ۵۰ درصد طلاقها ناشی از عدم اشرافیت دختران بر همسرداری و ۵۰ درصد دیگر نیز به نوع آموزش و تربیت خانوادهها برمیگردد. فرانک قدسی اظهار کرد: ناآگاهی از حقوق و کرامت دختران از آسیبهاست و در سطح جامعه میبینیم به عرضه گذاشتن جاذبههای جنسیتی از سوی دختران معضلی است که دامن خود دختران را میگیرد. وی با اشاره به اینکه اسلام ما زنانی مانند حضرت فاطمه، حضرت آسیه و حضرت مریم را به عنوان الگو معرفی کرده است، افزود: باید الگوی زنان سرآمد از سوی رسانهها متناسب با فضای فعلی و نیاز کنونی جامعه معرفی شود. وی خاطر نشان کرد: امروز سن ازدواج دختران ما به سن ۲۸ تا ۳۰ سال رسیده که سن مناسبی نیست و اگر بخشی از این مهم به مشغلههای درسی و شغلی دختران توجیه شود اما بخشی دیگر به تغییر مطالبات و نیازها و شیوه برآورده کردن نیازهای برمیگردد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان با اشاره به اینکه مسوولیت پذیری در پسران نیز تغییر کرده و این مهم نیز در بالارفتن سن ازدواج اثرگذار است، گفت: مشکل امروز ما عدم آموزش هویت همسرداری و همسر یابی به دختران است و فکر میکنیم همه اینها باید در مدرسه و دانشگاه شکل گیرد در حالیکه خانواده بهترین نقش را در ارائه شیوه صحیح این موارد دارد.
قدسی یادآور شد: رفتار جنسی نیز از دیگر مسائل مهمی است که آموزش داده نمیشود و آنقدر محدودیتها را در ضوابط عاطفی بین فرزندان رعایت کردیم که به این موارد آگاه نیستند و بیش از ۵۰ درصد طلاقها به دلیل عدم اشرافیت بر همسرداری است.
وی عنوان کرد: براساس آمارهای اعلام شده ۵۰ درصد طلاقها در پنج سال اول زندگی اتفاق میافتد و این آسیبی جدی است که به تربیت دختران و آموزش خانواده برمیگردد و باید دختران را با حق و حقوقشان آگاه کرد. وی اضافه کرد: امروزه اشتغال دختران و تشویق آنها به کار و تحصیل را شاهدیم اما متاسفانه متناسب با ورودشان به بازار کار کاری نشده و براورده نشدن مطالبات آنها موجب سرخوردگیشان خواهد شد که از لحاظ روانشناختی تبعات منفی دارد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان اضافه کرد: رفتارهای سنتی در خانوادههای روستایی و حاشیه شهرها نسبت به دختران، فریب و فرار دختران و یا گرفتار شدن آنها در جمع دوستان ناباب و مسایلی از این قبیل را از دیگر معضلات حوزه بانوان دانست و گفت: باید با توانمندسازی دورههای آموزشی توسط بانوان فرهیخته تلاش شود. قدسی تصریح کرد: علیرغم اهمیت و نقش زنان روستایی در اقتصاد به زنان روستایی توجه نشده و این جفا در حد زنان روستایی است و بیمه کردن زنان خانه دار میتواند توجهی بر آنها باشد.
وی اضافه کرد: مهمتر از این قشرها زنان سرپرست خانوارها هستند که باید تن به کارهای طاقت فرسا دهند و چون وقت کافی برای تربیت فرزندان ندارند این هم آسیبی جدی در حوزه بانوان تلقی میشود. وی خاطرنشان کرد: اگر زنان نقش برابر در رشد اجتماعی و توسعه دارند به همان نسبت انتظار دارند که در فرصت ها باید برابر به آنها توجه شود. مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان افزود: زنان باید باور شوند به عنوان کسانیکه در گسترش تعالیم دینی میتوانند کمک کنند و لازم است با عزم جدی و ملی و برای همافزایی بیشتر بتوانیم با آسیبها مقابله کنیم.
عضو جمعیت بانوان فرهیخته کردستان گفت: مطالبات روشنگری و آزادیهای مختلفی که از غرب دیکته میشود و به عنوان بحث روز مطرح است، به دلیل عمل نکردن به مباحث دینی و مذهبی است.مهدیا وهابی اظهار کرد: طرح مطالبات زنان در کردستان طرحی کلان است که ابتدا باید به شناخت نیازها بپردازیم و سپس بتوانیم الگو معرفی کنیم. وی افزود: زمانیکه در مورد زنان کردستان صحبت میکنیم باید نظام یک الگوی زن کُرد مسلمان داشته باشد تا مسوولان نظام در کردستان این الگو را ارائه دهند و در مورد آن صحبت کنند و این الگو باید از ائمه اطهار، زنان گذشته و زنان عصر حاضر گرفته شود. وی با اشاره به اینکه مطالبات حقیقی امروزی با مطالبات غیرحقیقی در هم آمیخته شده است، خاطر نشان کرد: اکنون مطالبات روشنگری و آزادیهای مختلفی که از غرب دیکته میشود، بحث روز است و این به دلیل عمل نکردن به مباحث دینی و مذهبی است.
عضو جمعیت بانوان فرهیخته کردستان یادآور شد: گرچه باید مانع افزایش طلاق و ارائه راهکارهای اساسی برای کاهش آن شد اما متاسفانه با این پدیده در جامعه روبرو هستیم و باید بپذیریم که مهریه و نفقه پشتوانه زن مطلقه است اما طولانی بودن فرآیند دادرسی منجر میشود زنان از خیر نفقه و مهریه بگذرند. وهابی با گلایهمندی از عدم ارائه آمار و ارقام توسط مسوولان عنوان کرد: عدم ارائه آمارها باعث میشود حرف هیچ کسی میان مردم خریدار نداشته باشد بنابراین باید مردم و جوانان ما از بسیاری آمارها آگاهی یابند. وی یادآور شد: رفع خلاءهای قانونی، اجرای صحیح قانون و چارهاندیشی برای معضلات حقوقی جدید به خصوص در عرصه حقوق زنان چهره موجه قوانین اسلام را بهتر نمایان میکند. وی اضافه کرد: هر دم از باغ غرب بری میرسد اما اگر خودمان نظام حقوقی مستحکمی برای زنان داشته باشیم دیگر نیاز نیست پاسخگوی سوالات غربیها باشیم.
عضو جمعیت بانوان فرهیخته کردستان گفت: دوری از دین و کاهش معنویت به تزلزل و تضعیف بنیان خانواده منجر میشود. عشرت عباسی با اشاره به جایگاه مادران اظهار داشت: مادر باید در دامن پر مهرش به تربیت فرزند بپردازد تا بنیان خانواده حفظ بماند. وی بیان کرد: نباید از دین دوری کرد چرا که دوری از دین و کاهش معنویت باعث میشود که بنیانهای خانواده رو به سستی گرایش یابد. این عضو جمعیت بانوان فرهیخته کردستان اظهار کرد: گذاشتن اسم خارجی روی فرزندان متاسفانه باب شده در حالیکه اسمهای اصیل ایرانی به فراموشی سپرده شده است. عباسی همچنین با اشاره به اینکه قرآن کریم به حجاب برتر اشاره کرده است، افزود: کشورهای خارجی به بنیان خانواده اهمیت میدهند اما ما متاسفانه اهمیت نمیدهیم بنابراین باید اول باید عامل باشیم بعد توقع داشته باشیم و نباید به دشمن در به کرسی نشاندن صحبتهایش کمک کرد. عضو دیگر جمعیت بانوان فرهیخته کردستان نیز به نوع دوستیابی جوانان و شکسته شدن مرزهای دوستی پرداخت و گفت: در دوستیهای جدید و امروزی اشتراکگذاری رازها پدید میآید و جوانان براحتی دوستان جدید را به حریم خصوصی خود راه میدهند.
سوسن اسدی عنوان کرد: در اسلام حد و حدود محرم و نامحرم تعریف شده است و با صرف استفاده از واژههای خواهری و برادری در دوستی نباید از آزادیها سوءاستفاده شود. وی استفاده از رسانه برای روشنسازی و آگاهی جوانان از حد و حدود دوستی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید در کنار جوانان حضور داشته باشیم که آگاهانه در جامعه قدم بردارند و با اطرافیان به درستی ارتباط برقرار کنند. عضو دیگری از جمعیت بانوان فرهیخته کردستان نیز در این جلسه با اشاره به جایگاه بانوان جامعه بعنوان نیمی از جمعیت جامعه اظهار کرد: نقش بانوان در بهبود فرآیند جامعه چه در دوران انقلاب و چه قبل از آن قابل توجه و ارزشمند است.
ژاله حیدریمقدم یادآور شد: وجود نگاه مردانه برای بانوان در سطح کلان کشوری از مشکلاتی است که وجود دارد و بیشتر تصمیماتی که گرفته میشود خیلی کم ممکن است به درد بانوان بخورد. وی با اشاره به اهمیت آموزش در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: آموزش نیز شیوههای خاص خود را دارد و با برگزاری یکی دو کارگاه آموزشی افراد آموزشهای لازم را نمیبینند و باید مداوم یابد. وی با عنوان اینکه آسیبها در محله به محله و روستا به روستا متفاوت است،عنوان کرد: نبود پیوست فرهنگی، نبود سند چشمانداز برای فعالیت حوزه بانوان مشکل است و نیاز به حمایت و توجه دارد. حیدریمقدم نیاز به معرفی بانوان کارآفرین و سایر بانوان موفق در جامعه را ضروری خواند و اضافه کرد: همچنین نقش کمرنگ پدران در حمایت از نقش پررنگ مادران را شاهدیم و باید دید چقدر پدران کوشیدهاند که نقش مادران
را پررنگ جلوه دهند.
انتهای خبر/