پاندا نوعی خرس است که در نواحی مرکزی و جنوب غربی چین زندگی می‌کند. پاندا به سادگی توسط لکه‌های سیاه روی گوش و دور چشم و دور بدنش قابل شناسایی است. درحال حاضر، تنها حدود 2000 پاندا در طبیعت پیدا می شوند. حدود 99 درصد از وعده غذایی پاندا‌ها از گیاه بامبو تامین می شود. محققان چینی برای نزدیک شدن به توله‌های پاندا از لباس‌های مبدلی که به شکل پاندا است استفاده می‌کنند!

پانداهای مونث در طول سال تنها سه روز باردار می‌شوند. پانداها از حدود 2 تا 3 میلیون سال قبل بر روی کره زمین زندگی می کردند. چرخه زندگی یک پاندا در طبیعت حدود 20 سال می‌باشد. یک پاندای غول پیکر برای زنده ماندن نیازمند فضایی معادل 2.5 تا 4 مایل مربع است. در دوران باستان، مردم چین از پانداها ترس داشتند و آن ها را خوک های آهن خوار سیاه و سفید می نامیدند! براساس تحقیقات، پاندا‌های رشد کرده برای تامین منابع لازم شان باید روزانه حدود 80 پوند بامبو مصرف کنند. نوزاد پاندا به اندازه‌ای کوچک است که به راحتی در دهان مادر قرار می‌گیرند! مادر پاندا این کار را برای محافظت از آن‌ها انجام می‌دهد.

در حیات وحش پانداها جزو جانورانی هستند که بر روی زمین زندگی می‌کنند و وقتشان را به گشت و گذار و در تپه‌ها و تغذیه از گیاه بامبو می‌گذراند. پانداها چه نر چه ماده به تنهایی زندگی می‌کنند و حتی حیوانات ماده حضور یک ماده دیگر در محدوده خود را تحمل نمی‌کنند. پانداها با صداهایی که از خود تولید می‌کنند با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و همچنین با پنجه کشیدن بر درخت و همچنین با بوی ادرار خود محدوده خود را نشانه گذاری می‌کنند. این حیوان می‌تواند از درخت بالا برود و در درختان توخالی و یا شکاف سنگ‌ها پناه بگیرد اما برای خود لانه دائمی نمی‌سازد.

پانداها مانند سایر خرس‌ها به خواب زمستانی نمی‌روند بلکه در زمستان‌ها به ارتفاعات گرمتر نقل مکان می‌کنند. نکته دیگر درباره پاندا این است که این حیوان بیشتر روی حافظه فضایی تکیه می‌کند تا حافظه دیداری.

پانداها تنها در طول دوران کوتاه جفت گیری در کنار همدیگر جمع می‌شوند اما بعد از جفت گیری، نر ماده را تنها می‌گذارد و ماده، توله‌اش را به تنهایی بزرگ می‌کند.

 

 

 

بخش شگفتی و دانستنیهای تبیان کردستان