برکسی پوشیده نیست که دشمن دین و دیانت برای نیل به اهداف شومش بیش از همه دختران و زنان را در تیررس هجمههای فرهنگی قرار داده و با ارائه الگوهای غلط و ترویج ضدارزشها دختران ما را دچار بدترین آسیب اجتماعی یعنی «بیهویتی» کرده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی کردستان، سعیده لشکری، مسئول امور بانوان تبلیغات اسلامی کردستان در یادداشتی به بررسی «عدم توجه به جایگاه دختران در جامعه» پرداخته که در ادامه متن یادداشت آمده است؛
اول ذیالقعده آغاز دهه کرامت، وروز میلاد حضرت فاطمه معصومه، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز دختر ان وآغاز دهه کرامت نام گرفته است، یکی از موضوعات اجتماعی امروز جایگاه ونقش دختران در جامعه است ، بدون تعارف باید گفت که براساس شواهد و قراین جامعه ما در تب و تاب برخی از هجمهها مظلومانه میسوزد و قشری که بیشترین آسیب را در این آشفته بازار فرهنگی میبیند دختران هستند.
برکسی پوشیده نیست که دشمن دین و دیانت برای نیل به اهداف شومش بیش از همه دختران و زنان را در تیررس هجمههای فرهنگی قرار داده است با ارائه الگوهای غلط و ترویج ضدارزشها دختران ما را دچار بدترین آسیب اجتماعی که همان بیهویتی بوده، کرده است.
جوری که این عزیزان سردرگم و افسرده بدون اشراف به شآن و جایگاهشان پا در بحرانهایی میگذارند که بدترین دام برای جامعه ماست، آنهم وقتی همه به این مسئله اشراف داریم که مادران هسته اصلی هر خانواده هستند این دختران همان مادران فردا در چالشی به نام چالش هویت دست و پا میزنند مدگرایی کورکورانه، انتخاب الگوهای ناصحیح جاهلانه، گرایش به سوی افکار و اوهام و گروهایی پوچ که هدفی جز ناامید کردن جوانان و اشاعه افکار پوچگرایی ندارند همه و همه شرایطی است که برای بیشتر دختران این جامعه اسلامی و انقلابی رقم خورده است آنهم در حالی که همه متولیان دین و فرهنگ دست به دست هم دادهاند تا بلکه آین آسیبها کمتر دامنگیر دامن پاک دخترانمان بشود.
جای تأمل است براستی مقصر کیست مگر نه اینکه دین ما دین اسلام است و در این دین جایگاه دختران بسیار رفیع و ارزشمند تعریف شده است، وجود تعابیری چون ریحانه(گل) و یا قواریر(بلورها) و یا حسنه در تعریف و تجلیل از بانوان خود سند این ارزشگذاری است.
مگر نه اینکه در تبیین جایگاه و ارزش دختران در آیه ۴۹ سوره شوری از وجود دختر به عنوان هدیه نام برده میشود؟ مگر حضرت محمد مصطفی(ص) بر دست دردانه دخترش بوسه نمیزند و خطاب به این وجود نازنین نمیفرمود (پدرت فدایت باید) آنهم در عصر جاهلیت که عرب جاهل و غافل دخترش را زنده به گور میکرد بدون در نظر گرفتن احساسات مادری، حتی دیده میشد اگر در قبیلهای مادری پی در پی دختر میزایید او را هم همراه نوزاد دخترش زنده به گور میکردند و این اوج جهالتشان بود چرا که عرب زن را منشآ ذلت میدانست و از همه حقوق اجتماعی محروم بود و در مقایسه در اندیشه اسلامی دختر از چنان جایگاهی برخوردار است که آنان را به همه مسائل اجتماعی وارد میکنند.
در قضیه مباهله پیامبر دخترش را همراه خود میبرد تا شاید بتواند رسوبات جاهلی را از آنان بزداید پس پیامبر ما بنیان گزار تکریم دختران و زنان است ایشان همشه میفرمود:دختران چه خوبند، مهربان و نرمخو، مددکار و آماده به کار، انیس انسان، با برکت و علاقهمند به پاکیزگی حتی برسی و قیاس وضعیت جایگاه زنان در اسلام و سایر ادیان هم نشان از دارا بودن جایگاهی رفیع برای زنان از نظر اسلام است در بابل مرکز تمدن کلوانیان و آشوریان سالی یکبار دخترانی را که به سن ازدواج رسیدهاند جمع کرده و برحسب زیبایی میفروشند، در سراسر آفریقا خرید و فروش زنان رایج بوده جوری که ارزش یک زن کمتر از یک تخم مرغ بوده چرا که اگر تخم مرغ در دست زنی میشکست محکوم به اعدام بود در اسپارت وقتی از پسر زاییدن زن ناامید میشدند او را محکوم به مرگ میکردند در آیین بودا هر چند زن موجودی است با ظاهر فرشتگان اما در اعماق روحشان شیطان نفوذ کرده است و شعارشان این بود که نجات در مصاحبت با زنان تحصیل نمیشود.
تا اینجا روشن شد که نگاه اسلام به دختر مهربانترین نگاههاست پس جای این پرسش باقی است با این جایگاه و شان چرا آسیبهای اجتماعی در حوزه دختران و بانوان هر روز بیشتر میشود؟ سبب اصلی گرایش دختران به اعتیاد چیست؟ علت اصلی کمرنگ شدن نقش مادری و افزایش آمار طلاق را در کجا باید جستجو کرد؟
علت اصلی کثرت واقعه قبیح فرار دختران و تبدیل شدن بیش از ده درصد از این دختران به زنان خیابانی کجاست؟ مگر نه اینکه هر کسی در حوزه فرهنگ دستی بر آتش دارد سرگرم برنامهریزی، ارائه طرح، برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و آموزشی برای اقشار جامعه، از جمله دختران است، پس سبب فوران آسیبها چیست؟ آیا متولیان امر فرهنگ و تعلیم و تربیت، دلسوزانه پای کار آمدهاند؟ آیا آسیب شناسی هر استان با نگاه بومی البته با رعایت اصول و باتوجه به مهندسی فرهنگی هر نقطه انجام گرفته است؟ آیا در صدد معرفی الگوهای موفق و چهرههای شاخص بودهایم؟
آیا بانوان نخبه را شناسایی کردیم و به آحاد مردم شناساندیم؟ جای هنرمندان زن در جامعه ما کجاست؟ آیا در برنامهریزیهای کلان فرهنگی و بودجه بندیها به آوای دخترانه و به ویژه دختران مملکتمان توجه شد؟ آیا چهره زیبا و نگاه مهربان دین به دختران را آنطور که هست در لا به لای روزمر گی هامان بسط دادهایم؟ آیا مدارس ما مجهز به مشاورهای قدر و توانمندی هستند که اگر دختری از دخترانمان لغزشی داشت بتواند مسیر در ست را در برابرش ترسیم کند؟ آیا پدرمان را در آموزش و شناخت لطایف و ظرایف هویت دخترانشان یاری دادیم که بتوانند مفسر دلتنگیها واحساسات عزیزان خود باشند؟
در جامعه ما مادران میدانند که اگر بتوانند بهترین دوست دخترانشان باشند بیشک نه از ازدواجهای سفید خبری خواهد بود و نه دغدغه چهار شنبه.های سفید را خواهیم داشت؟ چقدر به پایهریزی اصولی نشاط اجتماعی توجه شد تا دختران برای ارضای نیاز تفریحهایشان اسیر پارتیهای سیاه شبانه نشوند؟ متاسفانه در بحث مهارت افزایی آنقدر ضعیف عمل کردیم که اکثر دختران حتی در مقطع ارشد الفبای زندگی، تفاوتهای احساسی، مدیریت خانواده را نمیدانند بررسی بسیاری از آسیبها و بحرانها نشان میدهد که باید در صدد مهارت افزایی دختران گامی بلند برداشته شود که بخش مهمی از این مسئله مهارتافزایی و آماده سازی دختران برای ازدواج است.
علاقهمند کردن دختران به مادر شدن ، یاد دادن مؤلفه های مادر خوب بودن از طریق عروسک بازی، در اختیار گذاشتن تجارب شخصی، آموزش معیار درست انتخاب کردن همسر، دادن فرصت انتخاب به دختران و همه مواردی که باید درست و کارشناسی شده پیش برود تا دخترانمان درگیر آسیبها نشوند در واقع برای رسیدن به هدف توسعه اجتماعی و بهبود شرایط جامعه نیازمند آموزش مهارت خود مراقبتی، شناسایی توانایی و محدودیتهای دختران به آنها، توانایی ظهور و بروز خلاقیتهایشان هستیم، تک تک ما در قبال دختران جامعه مسئولیم فرقی نمیکند چه دختران نخبه و فرهیخته، و چه دختران آسیب دیده و آسیب پذیر فرقی نمیکند، همه دختران این مرز و بوم هستند.
حتی در دورترین روستاها سعی کنیم ندای دل دختران را بشنویم فراموش نکنیم اینان مادران آینده هستند و هر مادری هسته اصلی یک خانواده است سیره و مکتب معصومین، و سبک و سیاق زندگی اسلامی را در باور داشتن دختران، فراموش نکنیم که بیشک نقشه راه در بطن و متن دین عزیزمان نهفته است، انشاألله به بهانه این روز مبارک دخترانههای قلبشان را گوش کنیم و یادمان نرود اینان برکتهای زندگیهای ما هستند.
به امید روزی که با همت و همیت همه و همه دختران به خودباوری که نقطه عطف رشد و بلوغ اجتماعی و گریز از چالش بحرانها و آسیبهاست برسند، ان شالله نگاه کریمه اهل بیت بانوی مهربانیها و کرامتها بدرقه زندگی دخترانمان باشد.
انتهای پیام/