نود و یکمین جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای دینی استان کردستان با حضور نمایندگان ادارات فرهنگی در در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی کردستان برگزار شد.
به گزارش بخش خبر تبیان کردستان، مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان هفتم شهریور ماه جاری در این جلسه از عوامل موثر در کاهش آسیبهای اجتماعی را اجرای مراسم دینی در مناسبتهای مذهبی عنوان کرد. حجتالاسلام مختار کرمی اظهار کرد: تجربه نشان داده است که کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی در مناسبتهای دینی کاهش یافته و ما باید به تربیت جامعه اسلامی کمک کنیم.
وی با اشاره به اهمیت ترویج ارزشهای اخلاقی در جامعه افزود: زمانیکه جامعه ما تربیت اسلامی داشته باشد ارزشها نیز در جامعه ارزش پیدا میکند و ما باید زمینه بقاء و تداوم ارزشها و هنجارها را در جامعه با فرهنگسازی و تقویت باورهای دینی مردم فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بدون تردید زمانهای مذهبی، مناسبتهای دینی تاثیر غیرقابل انکاری در نحوه رفتار مردم و در برخوردهای اجتماعی دارند و اگر کسانیهم که غیرمذهبی نباشند در مناسبتهای مذهبی رفتار متفاوتتری نسبت به قبل نشان خواهند داد که این مهم در ایام مناسبتی و مذهبی ماه مبارک رمضان و ایام محرمالحرام مشهود است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان همچنین با اشاره به اهمیت پایبند بودن به دین مبین اسلام یادآور شد: 98 درصد افراد بزهکار و زندانی کسانی هستند که پایبندی به دین اسلام ندارند و باید بر این باور باشیم وقتی که جامعه به سمت تقویت باورهای دینی پیش برود جامعه سالمی در پیشرو خواهیم داشت.
حجتالاسلام کرمی نیاز امروز جامعه را آموزش دانست و گفت: از مدیران و مسئولان گرفته تا سایر افراد جامعه همگی نیازمند آموزش هستند و هیچکس بینیاز از این مسئله مهم نیست.
وی آموزش در خانوادهها را کمرنگ عنوان کرد و خاطرنشان کرد: باید آموزشهای سبک زندگی و مهارتهای زندگی و مواردی در این زمینه را در خانوادهها و حتی در سایر مراکز از جمله مدارس و دانشگاهها باید افزایش دهیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان با اشاره به در پیش بودن هفته ازدواج اضافه کرد: باید جوانان را به ازدواج آسان ترغیب کرد و ازدواج آسان را در جامعه گسترش داد.
حجتالاسلام کرمی همچنین به سایر برنامههای پیش رو از جمله شهادت امام باقر(ع)، روز عرفه و نیایش، ولادت امام علیالنقی(ع)، نماز عید سعید قربان، عید غدیر خم، دهه امامت و ولایت و روز مباهله پیامبر اکرم(س) اشاره کرد و گفت: ادارات باید برنامههای خود را ارائه و با هماهنگی همدیگر اجرا نمایند.
وی همچنین از برگزاری همایش تجلیل از سادات اهل تسنن و تشیع در استان خبر داد و گفت: این همایش امسال در استان کردستان به مناسبت ایام ولایت برگزار میشود.
سرپرست مشارکت اجتماعی نیروی انتظامی استان کردستان نیز در سخنانی از برگزاری 130 برنامه فرهنگی و آموزشی در این استان در هفته نیروی انتظامی خبر داد.
طیاب رشنو اظهار کرد: برگزاری مسائل دینی و فرهنگی تاثیرگذارترین مسائل در امنیت جامعه به شمار میروند و نیروی انتظامی استان نیز در راستای توسعه فعالیتهای دینی و فرهنگی فعالیت میکند.
وی افزود: با توجه به بازگشایی مدارس در ابتدای مهر نیروی انتظامی هفته اول مهرماه را به نام هفته نیروی انتظامی نامگذاری کرده که در این ایام 130 برنامه فرهنگی و آموزشی در سطح استان اجرا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تهیه بروشورهای مرتبط با این ایام، تهیه بنرهای مناسبتی با تاثیرگذاری از ایام محرم و به روز رسانی سایتهای خبری نیروی انتظامی متناسب با مناسبتهای پیشرو از جلو اقداماتی است که نیروی انتظامی استان انجام خواهد داد.
در ادامه این جلسه نماینده سپاه بیتالمقدس نیز در سخنانی ضمن تبریک هفته دولت به دولتمردان اظهار کرد: باید برای جوانان الگوسازی کنیم تا بتوانیم شاهد وجود جوانانی موفق و فعال در استان باشیم.
مرتضی حنیفی بیان کرد: در خصوص ازدواج آسان و ترویج فرهنگ ازدواج در میان جوانان باید گفت برای جلوگیری و کاهش طلاق در جامعه باید زندگی مطلوب و ازدواج آسان را در جامعه ترویج دهیم.
وی یادآور شد: برنامهریزی برای ترویج ازدواج آسان نیازمند تلاش و همکاری ادارات فرهنگی است و باید برنامههای مناسبی در این راستا ارائه شود.
وی همچنین از برگزاری همایش پرچمداران بصیرت با حضور ماموستاهای مساجد در 13 شهریور ماه امسال اشاره کرد و گفت: این همایش در سنندج برپا خواهد شد.
رئیس حوزه هنری استان کردستان نیز در این جلسه از برگزاری جشنواره هزار دف در شهرستان سنندج خبر داد و گفت: این جشنواره 24 شهریور ماه برگزار خواهد شد.
امین مرادی اظهار کرد: این گروه در عمارت خسروآباد به منظور ترویج موسیقی عرفانی و خانقاهی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه هنر ابزاری ماندگار تلقی میشود، افزود: در گروه هزار دف که به مناسبت ایام دهه ولایت انجام میگیرد از ظرفیت هنرمندان در زمینههای مختلف استفاده خواهد شد.
وی همچنین به سایر برنامههای دهه ولایت توسط حوزه هنری استان اشاره کرد و گفت: افتتاح دفتر بچههای مسجد از دیگر اقداماتی است که در دهه ولایت انجام میشود و این دفتر با هنرهای نمایشی و هنر تئاتر هنرمندان کردستانی مرتبط خواهد بود.
رئیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته مراسم خطبهخوانی حضرت زینب(س) در سنندج با همکاری سپاه این شهرستان برگزار شد، بیان کرد: امسال نیز این مراسم را برگزار خواهیم کرد چرا که سال گذشته مورد استقبال 900 خانواده سنندجی قرار گرفت.
مرادی برگزاری سوگواری عکس عاشورایی را از دیگر برنامههای دهه ولایت در استان کردستان عنوان کرد و گفت: این اقدامات به همت حوزه هنری اجرایی خواهند شد.
وی با اشاره به اقدام موثر تبلیغات اسلامی کردستان در برگزاری همایش سادات، آمادگی این حوزه هنری برای همکاری با تبلیغات اسلامی کردستان به ویژه در راستای طراحی تندیسهای این همایش اعلام کرد.
وی در پایان همکاری حوزه هنری در بازسازی صحنه غدیر را از دیگر اقدامات در دست انجام دانست و گفت: این امر سال گذشته نیز با مشارکت حوزه هنری در شهرستان قروه صورت گرفت.
معاون صنعت معدن و تجارت استان کردستان نیز در این جلسه برپایی نمایشگاههای اصناف را مورد اشاره قرار داد و گفت: این نمایشگاهها باید براساس تقویم و در زمان مورد نظر برپا شوند.
غلامرضا حیدری یادآور شد: در نمایشگاههایی که سازمان صنعت و معدن برپا خواهد کرد سعی میشود غرفهای به برپایی کالاها و محصولات فرهنگی اختصاص داده شود تا زمینه گرایش مردم به این محصولات افزایش یابد.
سرکوت نجفی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری سنندج نیز با اشاره به برنامههای دهه ولایت بیان کرد: برگزاری جشنواره نامههای آسمانی ویژه کودکان بیبضاعت از جمله برنامههایی شهرداری سنندج است.
وی برگزاری المپیک محلات در راستای ترویج بازیهای بومی و محلی را از دیگر اقدامات شهرداری سنندج در هفته ولایت عنوان کرد.
وی اضافه کرد: فضا سازی محیطی و تبلیغات محیطی نیز از دیگر اقدامات شهرداری برای ایام دهه ولایت خواهد شود.
نماینده ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در این جلسه به برگزاری جشنوارههای بزرگ فرهنگی و هنری و جشنواره مدهامتان به عنوان برنامههای در پیش روی این ادارهکل اشاره کرد و بیان داشت: علاوه براین جشنوارهها مسابقاتی به صورت بروشور نیز در استان انجاتم میگیرد.
رحمان غریبی همچنین آمادگی ارشاد اسلامی برای همکاری با تبلیغات اسلامی کردستان در برگزاری همایش سادات را اعلام کرد و گفت: این اداره میتواند بستههای فرهنگی ویژه همایش سادات را در استان تهیه کند.
وی در پایان از برپایی نمایشگاهی در هفته اول ایام محرمالحرام خبر داد و گفت: این نمایشگاه در قالب محصولات فرهنگی برگزار میشود.
سعیده لشکری کارشناس امور بانوان ادارهکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در این جلسه برگزاری کارگاه آموزشی برای پرسنل ادارات را امری مهم در راستای ترویج سبک زندگی اسلامی بیان کرد و گفت: باید اخلاق در خانواده، سبک زندگی اسلامی و مهارتهای زندگی از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی در ادارات گسترش یابد تا به میان مردم و جامعه برسد.
خانم صادقی نماینده فرمانداری شهرستان سنندج نیز برگزاری جشن ازدواج مددجویان کمیته امداد و جشضن ازدواج دانشجویان در سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه(س) را گام ارزشمندی برای ترویج ازدواج آسان در جامعه عنوان کرد و گفت: باید جوانان را با سادهزیستی و ازدواج آسان از طریق ارائه الگوهایی مانند حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) آگاه کرد.
در این جلسه حجتالاسلام علی رستمی معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز همکاری ادارات فرهنگی با ستاد شئون استان را ارزشمند خواند و از تلاش همه ادارات در راستای اجرای بهتر برنامههای مناسبتی و مذهبی تقدیر کرد.
معاون فرهنگی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور هم با اشاره به در پیش بودن سالگرد ازدواج حضرت علی و فاطمه(س)، بیان کرد: امروزه در جامعه سن ازدواج بالا رفته و روی این مسئله اگر سرمایهگذاری شود میتوان شاهد اقداماتی موثر در زمینه ازدواج باشیم.
حجتالاسلام سعید عسکری افزود: صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی باید در راستای روشنگری مردم و ترویج ازدواج آسان مشارکت و فعالیت کند و بتواند به این زمینه به درستی ورود نماید.
وی همچنین به برگزاری همایش سادات روحانی توسط مرکز بزرگ اسلامی با حضور 500 روحانی تسنن و تشیع در استان اشاره کرد و گفت: این همایش در استان انجام شده و اقدام تبلیغات اسلامی کردستان نیز برای برگزاری این همایش در ایام ولایت کاری ارزشمند است.