آشنایی با روش تهیه‌ی شامی پوک

لپه را بپزید، زمانی که کاملا پخت، بگذارید سرد شود.


مواد اولیه:

گوشت گوساله (چرخ کرده): ۴۰۰ گرم

لپه (خام): ۲۰۰ گرم

پیاز (رنده شده ریز): ۱۰۰ گرم

سیب زمینی پخته (رنده شده): ۱۵۰ گرم

آرد سوخاری: ۲ ق س

تخم مرغ: ۲ عدد

نمک: به میزان لازم

فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

رب: ۳۰ گرم

پیاز داغ: ۲ ق س

سرکه: به میزان لازم

شکر: به میزان لازم

پیاز و جعفری: برای تزیین

گوجه و خیارشور: برای تزیین

هویج پخته: برای تزیین

پوره سیب زمینی: برای تزیین

 

روش تهیه:

لپه را بپزید، زمانی که کاملا پخت، بگذارید سرد شود. بعد از سردشدن آن را چرخ کرده و با گوشت چرخ شده، پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، لپه چرخ شده و تخم مرغ مخلوط نمایید و نمک، فلفل، زردچوبه و نیمی از آرد سوخاری را به آن بیافزایید و مواد را ورز دهید.

بر روی تخت مقداری آرد سوخاری بریزید و مواد را با وردنه به قطر یک سانتی متر بر روی آن پخش کنید، سپس با قالب به صورت حلقه درآورید و وسط آن را نیز سوراخ کنید. روغن را در تابه ریخته بعد از داغ شدن شامی ها را سرخ کنید.

برای تهیه سس شامی ابتدا رب را در مقداری روغن تفت داده، پیاز داغ را اضافه کرده و تفت دهید، یک لیوان آب، نمک، فلفل، کمی سرکه و شکر به آن اضافه کرده و بگذارید تا سس جا بیفتد.

شامی ها را در ظرف چیده و دور آن را با پیاز، جعفری، خیارشور، گوجه فرنگی، هویج پخته و پوره سیب زمینی (به دلخواه) تزیین نمایید. دقت شود سس را هنگام سرو بر روی شامی ها بریزید تا سرد نشود.






بخش خانواده ایرانی-اسلامی  تبیان کردستان