استاد پرویز کلانتری را به نقاشی های کاهگلی اش از دشتهای فراخ ایران می شناسند، اما او تنها نقاش نبود؛ هنرمندی بود که در عرصه تصویرسازی پبش از 40 سال فعالیت کرد و قریب به 26کتاب را برای کودکان تصویرسازی نمود که بخشی از خاطرات جمعی جوانان امروز این سرزمین را از دوران بچگی تشکیل می دهد: "کدو قلقله زن"، "جمجمک برگ خزون"، "گل اومد بهار اومد" و "رنگین کمان" برخی از مشهورترین این کتب هستند.
حیطه فعالیت استاد به همین جا نیز ختم نمی شود. وی دستی در نوشتن داشت و کتب ادبی هنری ماندگاری چون "ولی اوفتاد مشکل ها"، "چهار روایت" ، "نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل" را در دوران پربار زندگی خود روانه بازار نشر کرد.
همچنین وی مقالات بسیاری درباره هنرمندان مطرح ایرانی و سبک و سیاق کارهایشان نگارش کرد و تلاش نمود در سفرهای خود به خارج از کشور هنر ایرانی را به طرزی شایسته معرفی کند.
استاد کلانتری، اصالتا زنجانی بود و در فروردین 1310 در همین شهر متولد شد. از همان دوران کودکی عشق و علاقه و استعداد خود را به هنر نشان داد و سرانجام برای ادامه تحصیل به صورت آکادمیک، در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ثبت نام کرد و در سال 1388 در رشته هنرهای تجسمی فارغ التحصیل شد.
پس از فراغت از تحصیل به کنکاش و جستجو در هنر نقاشی و یافتن سبک شخصی پرداخت. مدتی به جنبش سقاخانه پیوست و سرانجام در سال 1353، با نقاشی هایی بر بستر کاهگل توانست بیان شخصی و منحصر به فرد خود را بیابد. تکنیکی که به مرور زمان همچون شناسنامه او درآمد و وی تا واپسین سالهای عمر خود همچنان از آن برای بیان ذهنیاتش استفاده می کرد.
کلانتری در زمینه تدریس نیز فردی فعال بود؛ تدریس در دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا بخشی از افتخارات او به عنوان معلمی متعهد است. مدتی نیز مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران بود. نمایشگاه های متعدد وی در ایران و اقصی نقاط دنیا نشانگر فعالیت های پایان ناپذیر او و روح سرشار از عشقش به نقاشی و هنر است.
کلانتری در عرصه بین المللی نیز افتخارافرین بود؛ از جمله یکی از آثار او در فهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسید و همچنین تابلوی مشهور "شهر ایرانی" وی هم اکنون در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.